Scoala Parintilor: Cursuri gratuite sustinute de medici pentru parinti


Medicii vor sustine cursuri gratuite, incepand cu 23 mai, la Scoala Parintilor, care va avea loc lunar, in Sala de conferinte a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, potrivit unui comunicat de presa.

Pana acum, aproape 1.000 de parinti si viitori parinti, chiar si bunici, au participat la prima serie de cursuri educative.

„Dupa succesul inregistrat de prima serie a Scolii – aproape 1.000 de participanti, parinti si viitori parinti, chiar si bunici – , revenim, incepand din 23 mai, cu a doua serie de sesiuni educative. Parintii sunt incurajati sa se inscrie si sa participe la sedintele de educatie prenatala care vor avea loc lunar in fiecare a doua marti sau miercuri din luna, intre orele 18,00 – 20,00, in Sala de Conferinte a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu (in cladirea directiunii spitalului). Informatii privind tematica cursurilor si lectorii vor fi difuzate incepand din aceasta saptamana pe pagina Facebook dedicata acestui proiect – „ABC – Sa invatam despre copii. Scoala Parintilor”, scrie in comunicat.

Sesiunile sunt structurate astfel incat un sfert din timp este dedicat prezentarii temelor in discutie, restul timpului fiind destinat oferirii de raspunsuri punctuale la intrebarile participantilor. La fiecare dintre sedinte vor participa 3-5 specialisti pregatiti sa ofere aceste raspunsuri.

„Nasterea si ingrijirea unui copil sunt atat de complexe, incat se spune ca niciodata nu esti pregatit pentru aducerea pe lume a unei noi vieti. Aceasta prejudecata contine, de fapt, teama fiecaruia de a fi pe deplin responsabil de o noua viata, teama ca nu ne vom descurca, ca nu stim ce, dar mai ales cum sa facem astfel incat sa crestem un copil sanatos atat fizic, cat si psiho-emotional. Teama aceasta si emotia care o insoteste sunt cat se poate de firesti. Rolul de parinte nu seamana cu niciun alt rol social, dar, odata invatat, devine cel mai autentic rol pe care cineva il poate avea in viata. De aici importanta majora pe care ‘Salvati Copiii’ o acorda educatiei prenatale, care ofera informatii despre sarcina, nastere, ingrijirea si alimentatia copilului, dar si despre schimbarile psiho-emotionale care insotesc sarcina, nasterea si aparitia unui copil in familie. Sanatatea copilului incepe cu si de la parinti”, a mentionat presedintele executiv al Organizatiei ‘Salvati Copiii Romania”, Gabriela Alexandrescu, citata si de Agerpres.

Cursurile de la Sibiu sunt realizate de catre presedintele Organizatiei “Baby Care”, medicul neonatolog Maria Livia Ognean, cu ajutorul Asociatiei “Maini Unite”.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.