Scoala a inceput, dar tot fara medici si asistente in cabinetele scolare

vaccin-copiiPenuria de medici se inregistreaza peste tot, nu doar in spitale.

Si scolile, gradinitele sau cresele au nevoie de doctori si asistenti, care nu vin sa se angajeze aici din cauza salariilor mici.

Problema personalului medical in scoli nu este de ieri, de azi. Numarul medicilor care lipsesc din cabinete a crescut anul acesta la 57, de la 43, anul trecut, asta doar in Bucuresti.

Aici, doar una din patru institutii de invatamant are medic in cabinetul scolar.

„Unele nu au nici asistent, dar medicul este foarte important. Un medic este repartizat la 5,6 unitati de invatamant. Un copil care va avea probleme de vedere, care va avea probleme de sanatate, care va obosi, va avea probleme in demersul de invatare”, a spus Marian Banu de la ISMB, potrivit Digi24.

Gabriela Firea, primarul Capitalei a promite ca in curand problema va fi rezolvata, insa nu a dat si un termen concret.

„In acest moment avem evidenta completa a necesarului de completat la cabinete. Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a solicitat si Ministerului Sanatatii sa se implice.”, a declarat si Gabriela Firea, potrivit Digi24.  

In tara, situatia este si mai dificila. De exemplu, la o scoala din Dolj, singurul instrument de ajutor este o trusa medicala de urgenta, pentru ca 1989 nimeni nu se mai ocupa aici de sanatatea elevilor.

Si la Brasov doar o singura scoala din cele 17 are asistent medical.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.