Scenariul 4: Masuri pentru persoanele afectate care au varstnici in familie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca pentru scenariul patru al epidemiei de coronavirus COVID-19 se are in vedere ca persoanele care sunt afectate, sa nu mearga in izolare daca au in familie persoane peste 65 de ani.

Potrivit demnitarului, acestea ar putea sa ramana in carantina. propuneri in acest sens fiind facute catre Ministerul de Interne pentru a fi cuprinse intr-o viitoare ordonanta militara.

„Avem niste propuneri pe care le-am facut la colegii nostri de la Ministerul de Interne ca intr-o ordonanta militara viitoare sa putem cuprinde si acest punct in care sa ne protejam varstele extreme si sa ne protejam si pe cei cu comorbiditati”, a afirmat Neu Tataru, ministrul Sanatatii, intr-un interviu acordat Digi24, citat si de Agerpres.

Scenariul patru se va aplica de la un numar mai mare de 2.000 de persoane infectate.

Etichete: scenariul 4 coronavirus, masuri persoane afectate covid-19, carantina covid-19, izolare covid-19, varstnici covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.