Scaldatul la pisicina poate ascunde pericole

Medicii avertizeaza persoanele care aleg sa mearga la strand sau la piscina pentru a se racori pe perioada caniculei sa fie atente ca acele locurile sa fie curate si dezinfectate.

„In perioada de canicula foarte multa lume alege sa mearga la strand, la piscina. Trebuie insa mare atentie ca aceste locuri sa fie curate, dezinfectate”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Simona Georgescu, seful Sectiei de dermato-venerologie din cadrul Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes”.

De asemenea, medicul a atras atentia asupra clorului din piscine care poate accentua acneea, anumite eczeme, alergii, si de aceea trebuie sa se faca imediat dus, cu apa potabila.

 Imbaierea in locuri neverificate poate duce la infectii stafilococice si streptococice.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.