Sase centre in care pacientii pot face gratuit investigatii PET-CT

Brasovul a devenit cel de-al saselea centru din tara in care bolnavii cu afectiuni oncologice vor putea efectua gratuit investigatia PET-CT, in urma incheierii, la sfarsitul anului trecut, a unui contract intre Casa de Asigurari de Sanatate Brasov si si o clinica private.

„Investigatia PET-CT, una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica si localiza modificarile maligne din intregul organism se acorda gratuit, prin decontare de la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, ca urmare a incheierii contractului dintre CAS Brasov si Neolife Brasov. Investigatia se acorda gratuit in cadrul subprogramului de monitorizare a involutiei bolii la pacientii cu afectiuni oncologice. Prin incheierea acestui contract, Brasovul devine al saselea centru in care se poate efectua aceasta investigatie”, a explicat directorul executiv al CAS Brasov, Anca Daisa, citata de Agerpres.

Conform acesteia, pretul unei asemenea investigatii, pe piata, este de aproximativ 1.000 de euro.

„Pentru pacientii din Brasov si judetele invecinate este un mare castig, noi gandindu-ne la asiguratii nostri care au nevoie de aceasta investigatie care, pana in prezent, nu se putea efectua intr-un centru din Brasov. Trebuie sa ne gandim ca vor fi deservite nu doar imprejurimile Brasovului, ci si judetele din regiunea noastra – respectiv Covasna, Harghita, probabil Prahova, Sibiul si chiar Muresul”, a mai afirmat directorul executiv al CAS Brasov, potrivit sursei citate.

Etichete: PET-CT, investigatii medicale gratuite, investigatii imagistice oncologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.