Sapte programe de screening implementate de Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii va implementa, in acest an, sapte programe de screening, programe demarate anului trecut.

In data de 7 aprilie s-a marcat Ziua Mondiala a Sanatatii, iar tema campaniei din acest an se axeaza pe acoperirea universala cu servicii de sanatate preventive.

„Cresterea capacitatii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sanatatii publice reprezinta si unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare. De altfel, Ministerul Sanatatii implementeaza anul acesta sapte programe de screening demarate in 2018, in cadrul unui proiect care beneficiaza de finantare europeana nerambursabila, in valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului national de screening si a capacitatii tehnice a sistemului de sanatate de a furniza servicii medicale preventive”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, vor continua campaniile de informare a populatiei si vaccinare impreuna cu partenerii internationali – UNICEF si OMS.

Etichete:  screening, depistare boli, servici medicale preventive, ministerul sanatatii

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.