Saptamana sanatatii creierului la Spitalul de Psihiatrie Titan

Stresul poate creste nivelul de colesterolIn perioada 14-20 martie, se marcheaza saptamana sanatatii creierului.
In acest timp, in toata tara vor avea loc mai multe manifestari dedicate constientizarii importantei creierului, sanatatii lui si promovarii studiului acestuia.

La Bucuresti, Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” va organiza cu aceasta ocazie o serie de lectii deschise pentru elevii claselor a IV-a ale Scolii Gimnaziale nr. 49.

Totodata, se va organiza si un concurs de desene cu tema „Creierul”, iar cele mai bune lucrari vor fi expuse in spital pe 17 martie.

De asemenea, vor avea loc o dezbatere cu tema „Tainele Creierului si neurostiintele” la Colegiul National „Sfantul Sava” si un simpozion pe acelasi subiect, in sala de conferinte a Spitalului de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, conform unui comunicat de presa.

Printre temele simpozionului se numara „Preventia deteriorarii cognitive in epoca moderna”, „Uzul, Abuzul si Functionarea Creierului” si „Consumul de alcool: de la comportament acceptat la boala psihica”.

Anul acesta se implinesc 21 de ani de cand campania de constientizare si popularizare este marcata la nivel international.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.