Saptamana Pacientilor – 24 – 30 martie 2014

campanie-hivIn perioada 24 – 30 martie 2014, are loc a II-a editie a Saptamanii Pacientilor care isi propune sa deschida dialogul intre autoritati si reprezentantii asociatiilor de pacienti. Evenimentul este organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania.

Forumul National al Asociatiilor de Pacienti – 28 – 29 martie 2014

Principalele teme abordate in cadrul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti sunt:

  • Pacientii si reforma sistemului de sanatate
  • Accesul pacientilor la tratament si ingrijiri de sanatate
  • Discriminarea pacientilor cu afectiuni cronice din Romania
  • Protectia sociala a pacientilor

Evenimentul va avea loc in Bucuresti si va reuni reprezentanti a peste 100 de asociatii de pacienti.

“Consideram ca este important pentru reprezentantii asociatiilor de pacienti din intreaga tara sa discute cu viitorul ministru al Sanatatii si presedinte al Casei Nationale de Asigurari Sociale de Sanatate despre problemele pacientilor cronici. In acest context politic instabil, cred ca trebuie sa fim uniti, sa stabilim o cat mai buna colaborare intre toate asociatiile de pacienti prin intermediul unei platforme comune de actiune pe acele probleme de interes pentru toti”, a precizat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania.

COPAC va propune un Cod etic de conduita a Asociatiilor de Pacienti

Radu Ganasescu a precizat ca in cadrul acestui eveniment va propune tuturor organizatiilor un cod etic de conduita a asociatiilor de pacienti.

In acelasi timp, se va propune si o platforma comuna de actiune.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, va puteti adresa lui Radu Gansescu, la numarul de telefon 0766.270.026.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.