Saptamana pacientilor, 17-24 aprilie 2015

4 pasi simpli de urmat pentru a fi fericitCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC) va organiza in perioada 17-24 aprilie a III-a editia a „Saptamanii pacientilor”.

„Am ales aceasta perioada pentru ca ziua de 18 aprilie este Ziua Europeana a Drepturilor Pacientilor si am vrut sa marcam acest moment si sa discutam despre drepturile pacientilor romani, sa atragem atentia asupra problemelor si sa implicam autoritatile in rezolvarea lor. Timp de o saptamana, prin diverse evenimente dorim sa ne concentram pe problematica pacientilor si pe sistemul de sanatate. Vor participa aproximativ 200 de reprezentanti ai asociatiilor de pacienti din intreaga tara”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC.

Saptamana pacientilor va incepe in ziua de 17 aprilie cu o masa rotunda pe tema Hemofiliei, (17 aprilie -Ziua Internationala a Hemofiliei).

Se va continua cu un eveniment de strada ce va marca Ziua Europeana a Drepturilor Pacientilor (18 aprilie), Forumul National al Asociatiilor de Pacienti (editia a VI-a, 23-24 aprilie) si o dezbatere pe tema Directive Cross Border, organizata impreuna cu European Patient Forum (COPAC este singura organizatie din Romania membra a European Patient Forum).

In cadrul Forumului National al Asociatiilor de Pacienti se va discuta despre accesul la medicamente si servicii medicale, asigurari private de sanatate, discriminarea pacientilor cronici, relatia media – asociatii de pacienti si comunicarea medic – pacient.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.