Saptamana Internationala a Alaptarii

Intre 1 si 7 august se marcheaza la nivel international Saptamana Internationala a Alaptarii, ocazie cu care peste tot in lume se organizeaza evenimente care atrag atentia asupra importantei hranirii la san a bebelusilor.

Si la Bucuresti au loc mai multe actiuni in acest sens.

Spitalele din subordinea Municipalitatii care au sectii de obstetrica – ginecologie organizeaza workshop – uri pentru viitoarele mamici, astfel incat acestea vor avea posibilitatea sa discute cu echipe de specialisti despre importanta si beneficiile alaptarii si vor afla informatii despre tehnica alaptarii la san.

Sesiunile vor fi interactive, iar participantele vor putea afla raspunsuri atat de la specialistii in domeniul alaptarii, medici neonatologi si asistente cu experienta in neonatologie, precum si din experienta altor mame.

Workshop-urile dedicate „Saptamanii Mondiale a Alaptarii” sunt gratuite si vor fi organizate in amfiteatrele urmatoarelor spitale:

• Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Filantropia – marti, 01.08.2017, ora 15.30
• Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Profesor Doctor Panait Sarbu – „Maternitatea Giulesti”- miercuri 02.08.2017, ora 13.00
• Spitalul Clinic Nicolae Malaxa – marti, 01.08.2017, ora 11.00
• Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino – vineri, 04.08.2017, ora 9.00

Pe glob se nasc anual 136.7 milioane de copii, dintre care doar 32.6% sunt hraniti exclusiv prin alaptare.

Conform unui studiu desfasurat in 2011 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si UNICEF, in Romania, rata de 12.6% este printre cele mai mici din Europa.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.