„Saptamana Europeana a Mobilitatii”, o campanie pentru cresterea calitatii vietii


Potrivit site-ului Directiei de Sanatate Publica, mobilitatea, prin forme alternative de transport ecologic, duce in mod sigur la cresterea calitatii vietii in orase, ajutand la reducerea poluarii aerului, a poluarii fonice, a accidentelor si la reducerea numarului persoanelor obeze. La Bucuresti se marcheaza ‘Saptamana Europeana a Mobilitatii’.

„Renuntand pentru o saptamana sau numai pentru o zi la masina personala, se obtin imense beneficii atat mediului, cat si sanatatii personale. Prin alegeri inteligente cu privire la tipul de transport folosit, se imbunatateste starea de sanatate, cat si calitatea mediului, totodata se pot economisi bani. Campania stimuleaza oamenii sa participe la cresterea calitatii vietii lor”, precizeaza sursa mentionata.

Aceasta campanie are drept scop reducerea treptata a poluarii din mediul urban. .

De asemenea, se fac actiuni de informare a populatiei care este incurajata sa foloseasca alte modalitatile de deplasare decat masina personala.

Campania este finantata de catre Ministerul Sanatatii, prin Programul National de Evaluare si Promovare a Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.