Sansa la un tratament mai bun pentru femeile diagnosticate cu cancer ovarian

cancer-ovarianO sansa in plus la viata pentru femeile diagnosticate cu cancer ovarian. Un grup farmaceutic elvetian a anuntat acum cateva zile ca a obtinut omologarea unei noi indicatii pentru unul dintre medicamentele sale in domeniul oncologiei, care va fi folosit in tratamentul cancerului ovarian dificil de tratat.

Agentia americana pentru medicamente (The Food and Drug Administration/ FDA) a aprobat medicamentul folosit in paralel cu chimioterapia, pentru a trata cancerul ovarian recurent si rezistent la chimioterapia pe baza de platina, a precizat grupul elvetian intr-un comunicat de presa dat publicitatii de Agentia France Presse.

Decizia FDA se sprijina pe un studiu de faza III care a demonstrat ca acest tratament reduce cu 62% riscul de agravare a bolii.

Medicamentul a fost aprobat pentru aceasta indicatie in Uniunea Europeana, la inceputul lunii august.

Cancerul ovarian prezinta cea mai ridicata rata de mortalitate in randul celor ginecologice.

In 2014, 22.000 de femei din Statele Unite au fost diagnosticate cu aceasta forma de cancer si 14.000 dintre ele vor muri din aceasta cauza, a mai  precizat grupul Roche in informarea de presa.

Un sfert dintre femeile care sufera o recidiva dupa un prim tratament, adica peste 4.300 de paciente, vor suferi apoi de un cancer care rezista la chimioterapia pe baza de platina – forma cel mai dificil de tratat, mentioneaza si Ziarul Gandul.

La nivel mondial, circa 230.000 de cancere ovariene sunt diagnosticate in fiecare an si provoaca circa 150.000 de decese.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.