Sansa la o viata normala redata de medici

operatie-implant auditivUn baietel de 3 ani din Giurgiu are, incepand de ieri, o sansa la o viata normala. Dupa mai bine de un an de asteptare, timp in care parintii lui au facut toate eforturile posibile si imposibile, acum micutul are toata viata inainte. Si, mai ales, nu mai este condamnat la o viata dusa in tacere si liniste.

Operatie de succes

Prima interventie de implantare bilaterala cu mai subtire implant cohlear „Cochlear Nucleus Profile Series” din lume, realizata luni, 8 septembrie la Spitalul Clinic de Urgente „M.S. Curie” din capitala, a fost un succes.

Medicii au stat in sala de operatii circa 4 ore si jumatate, iar echipa a fost condusa de conf. dr. Gheorghe Dan Cristian, cofochirurg, seful sectiei ORL din cadrul spitalului.

„Operatia a decurs foarte bine, conform asteptarilor, implanturile au fost pozitionate corect, iar pacientul este foarte bine. Micutul Patrick va urma un tratament antibiotic de 7 zile dupa care va pleca acasa. Vom astepta aproximativ o luna de zile pana cand se vor vindeca complet tesuturile din jurul implantului, dupa care se va face activarea implantului si va incepe stimularea urechii interne. Urmeaza apoi proceduri de reeducare verbala si a auzului, proceduri ce il vor ajuta pe acest copil sa invate sa auda”, a declarat dr. Gheorghe Dan Cristian.

Pacient in varsta de 3 ani

Pacientul care a beneficiat de aceasta interventie este un baietel de numai 3 ani, Patrick Stanculeanu din Giurgiu, care a fost pus pe lista de asteptare de circa un an de zile.

Micutul s-a nascut prematur, iar la varsta de un an si cateva luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie bilaterala neurosenzoriala profunda.

Medicii au mai declarat ca noutatea acestui tip de implant este faptul este foarte subtire ( 3, 9 mm). De  acum, acesta este disponibil pacientilor din Romania, dar un inconvenient ar fi pretul. Ambele dispozitive costa undeva la circa 50.000 de euro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.