Sansa in plus la tratament pentru 1000 de bolnavi de tuberculoza din Romania

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniGratie unui program finantat cu granturi norvegiene, 1000 de pacienti diagnosticati cu tuberculoza din Romania vor avea sansa unui tratament adecvat, iar asta relativ repede.

Programul numit „Initiative in domeniul sanatatii” are o valoare de 24 milioane de euro, iar  bolnavii pot beneficia de recuperare chiar din luna decembrie a acestui an.

Si, partea cea mai buna este aceea ca banii au venit deja.

„Banii sunt in cont, am inceput sa derulam proiectul. Comanda pentru cumpararea de medicamente s-a lansat, Ministerul Sanatatii a alocat deja toata suma de 3,2 milioane euro si saptamana viitoare putem sa lansam comenzile pentru cei 1.000 de pacienti. Primul pacient care va fi inclus in acest proiect va putea beneficia de tratament probabil prin luna decembrie, este aceasta durata de timp de la comanda pana la sosirea medicamentelor. Avem comanda data pentru cei doi ani ai programului”, a declarat luni, 29 septembrie, Gilda Popescu, coordonator tehnic al Programului de control al tuberculozei, conform Agerpres.

In Romania, in prezent sunt 15.623 bolnavi de tuberculoza, dintre care 12.600 cazuri noi si 2.600 de persoane care reiau tratamentul.

„Granturile au scopul de a contribui la cresterea calitatii vietii in Romania. Accesul la asistenta medicala este o conditie ce trebuie indeplinita pentru o viata decenta si buna”, a spus, printre altele, Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Norvegiei la Bucuresti, citat tot de Agepres.

De asemenea, Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a afirmat ca programul „Initiative in domeniul sanatatii” are ca ca scop imbunatatirea starii de sanatate nu doar a bolnavilor de tuberculoza, dar si a celor care sufera de HIV – SIDA, hepatita B si C.

In acest proiect  care se va aplica cu ajutorul institutilor publice din subordinea Ministerului Sanatatii,  vor fi cuprinse si persoanele defavorizate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.