Sanatatea copiilor pusa in pericol de aceste produse

compusi-toxici-haineOrganizatia internationala Greenpeace atrage atentia public asupra pericolului la care pot fi expusi zilnic copiii. Reprezentantii acestei organizatii precizeaza ca o gama larga de haine produse de diverse marci internationale pune in pericol sanatatea copiilor prin anumiti compusi chimici toxici pe care ii contin.

Haine cu compusi toxici identificate in 25 de tari

Raportul mentionat de Greenpeace precizeaza ca, in urma analizelor, 61% dintre haine contineau nonilfenol, compus chimic care poate determina tulburari hormonale.

In acelasi timp, 94% dintre hainele analizate contineau ftalati, folositi ca balsam in industria textile, produsi care insa afecteaza sistemul reproductiv al mamiferelor.

“Investigatia a confirmat prezenta unor compusi chimici periculosi pentru sanatate, care pot altera echilibrul hormonal, in hainele produse atat de marcile ieftine, cat si in cele de lux. Este o situatie alarmanta care se extinde in intreaga industrie textila”, a precizat Ann Lee, responsabila cu toxicitatea de la biroul Greenpeace din Asia de Est.

In ciuda avertizarilor asupra compusilor chimici pe care le pot contine hainele pentru copii, Ann Lee a precizat ca inca nu exista studii concludente care sa precizeze care sunt riscurile expunerii prelungite la aceste toxine.

Reglementare pentru substantele chimice in China

Faptul ca riscul imbolnavirii din cauza substantelor chimice devine o problema de sanatate globala este certificat de reglementarile impuse in China in 2013 in aceasta privinta.

In urma apelurilor lansate de Greenpeace si a presiunii populare, aproximativ 18 marci internationale au facut progrese in acest sens.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.