Saloanele de bronzat pot duce la o boala fatala

salon-de-bronzatOdata cu venirea verii, bronzul devine obiectul principal pentru multe persoane. Daca unii aleg sa stea la plaja doar in orele recomandate de medici, altii fac excese si se bronzeaza nu doar in miezul zilei ci si la saloanele de bronzat. Biroul chirurgical al SUA a facut o atentionare publica in legatura cu pericolul major care sta in spatele saloanelor de bronzat.

Saloanele de bronzat interzise persoanelor sub 18 ani

Agentia americana “Food and Drug Administration” a anuntat ca va solicita ca lampile si paturile de bronzat sa nu fie folosite de persoane mai tinere de 18 ani.

Alaturi de aceasta atentionare, vine si cea a biroului chirugical al SUA care atrage atentia ca bronzul excesiv poate cauza cancer de piele.

Bronzul la salon poate cauza cancer de piele

Statele Unite se confrunta cu o crestere a numarului de persoane care au cancer de piele, autoritatile atragand atentia ca vorbim de o problema de sanatate publica.

In fiecare an, 6000 dintre cazurile de cancer de piele din SUA sunt relationate cu bronzul la salon.

Un numar foarte mare de persoane, respectiv 63.000 de persoane, se confrunta cu melanom in fiecare an.

Avand in vedere cresterea numarului de persoane care sunt diagnosticate cu cancer de piele, specialistii ne avertizeaza sa nu ne bronzam la saloanele de bronzat, dar nici sa stam la plaja in orele nerecomandate si fara masuri de protectie: ochelari de soare, palarie, crema de protectie solara.

Specialistii ne recomanda chiar sa renuntam la dorinta de a ne bronza vara si sa ne acoperim pielea cu haine racoroase si lejere, mai ales cand calatorim si stam mai mult timp in aer liber.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.