Sala de kinetoterapie la Institutul Fundeni

kinetoSala noua de kinetoterapie la Institutul Clinic Fundeni. Sala este dotata cu spalieri, banda de mers, bicicleta ergometrica, cusca Rocher, masa Bobath pentru exercitii pasive si scripetoterapie, bare paralele pentru reeducarea mersului, placa de balans pentru echilibru, fizioball.

„Acest compartiment se adreseaza intregii patologii din IC Fundeni. (…) Punctul foarte important este ca se adreseaza pacientilor hemofilici. Acesti pacienti hemofilici au nevoie acuta de acest tip de tratament si de aceste sali de kinetoterapie, care nu au existat pana acum in Romania. (…) Desi vorbim despre un numar mic de pacienti la nivel national, in jur de 1.200, pentru mine este important ca orice pacient sa aiba tratament corect. Din acesti 1.200 cel putin 200 sunt in evidentele IC Fundeni. Cu aceasta sala putem sa indraznim, sa speram ca le putem asigura tratamentul corect tuturor celor care au nevoie”, a declarat managerul IC Fundeni, Carmen Orban, citaat de Agerpres.

„Pana acum, pacientul cu hemofilie era ingrijit in spital pentru ca venea pentru un eveniment hemoragic, il tratam cum trebuie, dupa care pleca acasa. Noi nu stiam ce se intampla acasa. Pacientul avea nevoie de suportul nostru. Aceasta este piesa care lipsea — kinetoterapia. Tratamentul pacientilor cu hemofilie necesita o echipa complexa, formata din specialist hematolog, specialist pediatru, specialist in laborator, chirurg, ortoped, stomatologi, gastroenterolog, asistente medicale. De azi avem langa noi si o echipa specializata in kinetoterapie, este o echipa cu un rol extrem de important pentru ca le ofera pacientilor cu hemofilie sansa de a merge, de a avea o viata normala”, a declarat si prof. dr. Daniel Coriu, citat de aceeasi sursa.

Presedintele Asociatiei Nationale a Hemofilicilor din Romania, Nicolae Oniga, a subliniat ca, pentru hemofilici, kinetoterapia ar trebui sa fie o activitate permanenta.

De asemenea, si presedintele Asociatiei Romane de Hemofilie, Daniel Andrei, a pledat, la evenimentul de inaugurare a salii de la Fundeni, pentru introducerea in programul de hemofilie a unui indicator special pentru activitatea de kinetoterapie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Vlaescu Iulia spune:

    Buna ziua, medicul ortoped mi a dat trimitere pt kinetoterapie. Primiti cu trimitere ? Cum fac o programare ? Daca nu lucrati cu Casa de adigurari, ce preturi aveti ? Multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.