Sa vorbim online despre HIV/SIDA

10 conferinte in care pacientul ramane anonim

Data Center Solutions si ARAS Romania au organizat cu sprijinul BMS In lunile februarie si martie 2012, in zilele de marti si joi, au fost organizate 10 seminarii on-line care au garantat pentru pacienti anonimitatea interventiilor in direct.

 

Temele acestor conferinte au fost:

1. Relatia medic-pacient

2. Cai de transmitere a infectiei HIV

3. Testele pentru HIV

4. Tratamentul antiretroviral (TARV)

5. Aderenta la TARV

6. Sarcina. Prevenirea transmiterii de la mama la fat

7. Drepturi si obligatii ale pacientului

8. Echilibrul emotional al pacientului

9. Rolul de parinte

10. Sesiune de intrebari

 

Fiecare dintre aceste teme a determinat multe intrebari suplimentare, care au demonstrat interesul participatilor fata de subiecte. Am constatat ca la fiecare intalnire on-line au revenit, fara a avea neaparat legatura cu tema zilei repective, intrebari legate de tratamentul AntiRetroViral si de discriminarea pe criteriul HIV/SIDA, mai ales in ceea ce priveste relatia cu medicii de familie.

De asemenea, pe parcursul conferintelor au fost primite si multumiri pentru initiativa de comunicare, precum si aprecieri referitoare la necesitatea imbunatarii comunicarii curente dintre medici si pacienti.

 

Telemedicina in folosul pacientilor

Data Center Solutions ca furnizor consacrat de solutii de telemedicina a pus la dispozitia ARAS tehnologia necesara sustinerii conferintelor online si a asigurat specialisti eLearning si comunicare online.

“Ca toate proiectele noastre, si acesta contine o importanta componenta de responsabilitate sociala. Suntem mandrii sa aducem tehnologia la dispozitia pacientilor” afirma D-na Oana Bornaz, CEO Data Center Solutions

 

Participarea online la conferintele online

 

Fiecare dintre conferinte a fost vizualizata in mod interactiv, cu adresare de intrebari catre echipa de specialisti de catre peste 800 pacienti.

Intreg evenimentul online a fost vizualizat interactiv de catre peste 500 pacienti diferiti. (Trebuie luat in calcul faptul ca dintre cele 800 de participari individuale pe subiect, unii pacienti au participat la mai multe conferinte in functie de interes.)

 

Participarea la conferinte offline

 

Conferintele inregistrate sunt disponibile pe pagina web www.edumedical.ro/aras si vor asigura pe termen lung informatii de calitate pentru persoanele infectate cu HIV.

 

Feedback din partea pacientilor

Aprecierile persoanelor infectate cu HIV, marturisite asistentilor sociali ai ARAS dupa conferinte, au inclus: “am vazut ca atunci cand adresezi intrebari nu se vede numele si am avut curaj sa vorbesc despre relatia cu medicul”, “Am aflat informatii noi. Din pacate medicul meu nu are timp sa vorbeasca. Sau poate nu stiu eu ce sa il intreb”, “Mi-a placut. Ar trebui organizate in continuare”.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.