Sa vorbim online despre HIV/SIDA

conferinte2013

In perioada 10-27 iunie 2013, in zilele de marti si joi, intre orele 14.00-16.00, Asociatia Romana Anti-SIDA, cu sprijinul Bristol-Myers Squibb ii invita atat pe pacientii afectati de infectia cu HIV, cat si pe cei interesati de acest subiect sau sunt apropiati de o persoana diagnosticata cu HIV/SIDA, la o serie de conferinte online despre infectia cu virusul HIV si maladia SIDA. Aceste conferinte online GARANTEAZA anonimitatea.

Pacientii bolnavi cu HIV/SIDA din Romania, precum si persoanele interesate sunt invitati sa participe online la o serie de conferinte despre HIV/SIDA care vor oferi informatii live de la medici de prestigiu din domeniu, recunoscuti pentru rezultatele profesionale remarcabile in monitorizarea si asistenta medicala acordata pacientilor cu aceasta afectiune.

Aceasta actiune intreprinsa de Asociatia Romana Anti-SIDA este deosebit de importanta, deoarece datorita acestor conferinte online care garanteaza anonimitatea pacientii au ocazia sa adreseze intrebari in timp real, sa isi lamureasca neclaritati legate de aceasta afectiune, sa descopere si experienta altor pacienti afectati de infectia HIV si in acelasi timp, sa primeasca suport real din partea medicilor specialisti.

Teme abordate in cadrul conferintelor online despre HIV/SIDA

Aderenta la tratament

Pacientul infectat cu HIV joaca rolul principal in tratamentul impotriva acestei infectii, prin participare corecta si prin implicare responsabila.

Drepturile si obligatiile pacientului HIV pozitiv

Aflati care sunt drepturile si indatoririle pacientilor diagnosticati cu HIV/SIDA si de ce este important sa fie cunoscute de catre acestia.

Relatia medic-pacient in patologia HIV

Aflati care sunt secretele unei colaborari eficiente medic-pacient, ce bariere intervin in aceasta relatie si cum pot fi ele indepartate.

Echilibrul emotional al pacientului HIV pozitiv

Cum restabilim echilibrul emotional al unui pacient diagnosticat cu HIV/SIDA si cum trebuie adaptat stilul sau de viata tratamentului.

HIV si consumul de droguri / Nou nascut expus perinatal HIV

Conferinta aduce informatii complexe despre riscurile pe care le au consumatorii de droguri in infectarea cu HIV precum si a mamelor dependente care pot transmite virusul HIV copiilor.

Sarcina si rolul de parinte

Pacientii seropozitivi pot fi parinti? Aflati cat de important este echilibrul emotional al pacientului HIV/SIDA pentru familia sa.

Sesiune de întrebări

Adresati aici orice intrebare si neclaritate legata de infectia cu HIV/SIDA, pentru a primi raspunsuri direct de la specialisti.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.