S-a descoperit un posibil tratament care ar putea stopa chelirea


Medicii britanic au descoperit un posibil tratament impotriva chelirii, dupa ce au un medicament utilizat de obicei pentru a trata simptomele osteoporozei, relateaza BBC News.

Medicamentul a fost initial creat pentru inhibarea producerii de catre organism a unei proteine, SFRP1, care blocheaza dezvoltarea unor tesuturi, inclusiv a tesutului osos, si era folosit pana acum doar in tratarea osteoporozei.

Insa medicul Nathan Hawkshaw, de la Universitatea din Manchester, spune ca suprimarea acestei proteine ar putea avea efecte vizibile si in cazul persoanelor care chelesc. „Ar putea schimba lucrurile pentru cei care isi pierd parul”, a declarat acesta citat si de Digi24.

Noul studiu publicat in PLOS Biology, a fost efectuat intr-un laborator, folosind mostre de foliculi de par de la 40 de barbati. Medicul a declarat ca va fi nevoie de un tratament experiemental pentru a verifica daca, intr-adevar, medicamentul respectiv este eficient in a stopa chelirea.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.