S-a descoperit o metoda care duce la regenerarea totala a parului

Cercetatorii japonezi au dezvoltat o metoda de cultura foarte rapida a foliculilor capilari care ar putea duce la eliminarea calvitiei si la remedierea pierderilor de par provocate de chimioterapie sau de anumite boli, relateaza AFP.

Condusa de profesorul Junji Fukuda de la Universitatea nationala din Yokohama, echipa nipona a reusit sa cultive 5.000 de astfel de „germeni” in cateva zile, relateaza si Agerpres.

In studiu s-au utilizat doua tipuri de celule plasate in mici recipienti de silicon pentru cultivarea unor „germeni de foliculi ai parului”, sursa micilor cavitati unde apar si se dezvolta firele de par.

Aceasta metoda a fost prezentata ca un mare pas inainte fata de laborioasele tehnici existente, care reusesc sa creeze doar a 50-a parte din acesti „germeni” o data.

Testele pe oameni ar urma sa nu inceapa mai devreme de cinci ani, dar cercetatorii sunt convinsi ca aceasta tehnica ar putea fi utilizata pentru cresterea abundenta a parului. Aceasta ar putea veni si in ajutorul persoanelor care si-au pierdut parul in urma chimioterapieie sau a unor boli.

„Clinicile specializate folosesc de multe ori par de pe ceafa pentru a-l planta in zonele frontale ramase fara par. Problema este ca acest lucru nu creste volumul total al parului”, a explicat Fukuda potrivit surselor mentionate.

Tratamentele medicamentoase existente pot incetini caderea parului, dar nu reusesc sa inverseze acest proces.

Un nou tratament care foloseste aceasta tehnica ar putea fi disponibil in 10 ani, a mai estimat profesorul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.