S-au testat cu succes medicamentele care trateaza Ebola

Oamenii de stiinta transmit ca au facut teste cu patru tipuri de medicamente in urma carora s-a relevant o imbunatatire semnificativa a ratelor de supravietuire pentru persoanele infectate cu Ebola.

Tratamentele au fost testate pe pacientii din Congo, acolo unde in prezent se inregistreaza o epidemie de Ebola. S-a constatat, astfel, ca peste 90% din persoanele infectate pot supravietui daca sunt tratate din timp, relateaza BBC.

De altfel, autoritatile au anuntat ca aceste medicamentele vor fi utilizate pentru tratarea tuturor pacientilor cu Ebola din Congo.

Acest studiu clinic a fost co-finantat de Institutul National pentru Boli Infectioase si Alergii din SUA (NIAID).

„Primele medicamente care, intr-un studiu stiintific amplu, au aratat in mod clar o diminuare semnificativa a mortalitatii”, a declarat Anthony Fauci, director NIAID, conform sursei citate.

Etichete: tratament ebola, medicamente ebola, simptome ebola, cum se transmite ebola

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.