S-a marit adresabilitatea la medicul psihiatru

Medicul psihiatru Doina Cozman considera ca nu a crescut numarul romanilor care sufera de boli psihice, ci doar s-a marit numarul celor care cer ajutorul medicilor psihiatri.

„In cazul psihiatriei s-a marit adresabilitatea la a apela la medicul psihiatru, asa ca eu nu cred ca este o mai mare incidenta a pacientilor”, a declarat Dr. Cozman conform Agerpres.

Medicul a tinut sa precizeze in deschiderea Congresului National de Psihiatrie de la Sibiu, ca nu ar vrea ‘sa se spuna despre romani ca sunt un popor trist.’

„In statisticile care apreciaza sanatatea publica, exista trei criterii de apreciere care vin din partea psihiatriei: un criteriu este nivelul de alcoolism din tara respectiva, al doilea criteriu este rata suicidiului, al treilea criteriu este prezenta bolilor psihice. (…) Noi, psihiatrii, suntem intr-un fel si un fel de barometru al simtului psihologic al poporului dintr-o tara. (…) S-a spus la inceput, imediat dupa Revolutie, ca suntem un popor de handicapati. Iata ca nu se mai spune acest lucru. Dar nu as vrea sa se spuna despre romani ca sunt un popor trist”, a mai spus dr. Doina Cozman presedintele ales al Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, potrivit sursei citate.

Editia din acest an a Congresului National de Psihiatrie ce se desfasoara la Sibiu are ca tema principala ‘Sanatate mintala si psihiatrie: traditii, provocari si perspective’.

Etichete: medic psihiatru, consultatie psihiatrie, boli psihice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.