S-a descoperit virusul care afecteaza functiile cognitive

virus-laboratorOamenii de stiinta din de la Universitatea din Nebraska, Statele Unite ale Americii, au descoperit virusul care afecteaza functiile cognitive ale creierului uman, inclusiv procesarea vizuala si constientizarea spatiului din jur. Mai exact, nivelul de perceptie si inteligenta al oamenilor.

Conform independent.co.uk., virusul infecteaza de obicei algele verzi, iar pana acum nu a ma fost detectat in organismul uman.

Oamenii de stiinta  de la Johns Hopkins Medical School, de la Universitatea din Nebraska, au facut aceasta descoperire in timp ce lucrau la un studiu privind microbii care infecteaza gatul uman.

Pe timpul cercetarilor s-a descoperit un ADN in tesutul din gatul unor voluntari sanatosi  care era similar cu ADN-ul unui virus despre care se stie ca infecteaza algele verzi.

„Aceasta este o dovada uluitoare ca organismele «inofensive» care traiesc in corpul uman pot afecta comportamentul si functiile congnitive”, a declarat Robert Yolken, virusologul care a condus studiul.

„Multe diferente fiziologice dintre persoana A si persoana B sunt codificate in setul de gene mostenite de fiecare de la parintii sai, dar unele diferente sunt alimentate de diferite microorganisme pe care le gazduim si care interactioneaza cu genele noastre”, a mai spus virusologul, citat si de Mediafax.

Dintre cei 90 de participanti la studiu, 40 erau purtatori ai virusului care infecteaza de obicei algele.

Purtatorii virusului au avut rezultate mai proaste la teste menite sa masoare viteza si acuratetea procesarii vizuale.

De asemenea, acesti indivizi au obtinut scoruri mai proaste la sarcini menite de a masura atentia.

Concluzia acestui studiu publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences arata ca unii microbi si virusi pot avea un impact negativ asupra functiilor cognitive, fara sa afecteze starea de sanatate a individului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.