S-a deschis primul centru de servicii gratuite integrate pentru copii cu autism din nordul capitalei

autism1 din 88 de copii sunt diagnosticati cu tulburare de spectru autist. Incidenta alarmanta a afectiunii, lipsa unui sistem de informare dar si posibilitatile reduse de interventie terapeutica din Romania, fac procesul de diagnostic si recuperare unul anevoios pentru parinti. Din ianuarie 2015, locuitorii din zona de nord a capitalei au acces gratuit la consiliere, diagnostic, evaluare si terapie pentru copiii cu tulburare din spectrul autist.

Asociatia Help Autism a deschis miercuri, 21 ianuarie 2015, primul centru de servicii gratuite integrate in autism din zona de nord a capitalei. In cadrul Centrului HelpAutism Pipera, echipa multidisciplinara formata din psihologi si logopezi, va oferi gratuit servicii de diagnostic pentru tulburari pervazive de dezvoltare, suport familiilor copiilor cu diagnostic si terapie zilnica pentru 18 copii prin programe intensive si personalizate de analiza aplicata a comportamentului.

„Bunele practici terapeutice pe care specialistii HelpAutism le abordeaza isi dovedesc eficienta. Combinatia intre terapeuti cu experienta, parinti implicati si un diagnostic corect pus la timp ne-au aratat ca un copil poate recupera pana la 20 de luni de dezvoltare in 6 luni de terapie. Ne bucuram ca putem oferi cu sprijinul unui partener generos aceeasi sansa copiilor din Pipera, Voluntari, Ilfov”, a declarat Daniela Bololoi, psiholog clinician si presedinta Asociatiei Help Autism.

Prin programul „Impreuna le aratam viata” Centrul HelpAutism Pipera va oferi gratuit servicii in beneficiul comunitatii in perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, cu scopul imbunatatirii vietii copiilor cu tulburari pervazive de dezvoltare si a familiilor lor. In cadrul Centrului HelpAutism Pipera, locuitorii din zona de nord a capitalei vor avea de acum acces la:

•Diagnostic si evaluare psihologica pentru copii cu varsta intre 1 si 5 ani;
•Stabilirea planului de interventie terapeutica;
•Recuperarea copiilor prin terapie intensiva, zilnica;
•Sustinerea familiilor prin consilierea psihologica a parintilor;
•Cursuri gratuite pentru parinti si cadre didactice;
•Servicii gratuite integrate de terapie zilnica, pentru minimum 18 copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului.

15 copii au inceput deja programul de stimulare multi-senzoriala, un program terapeutic intensiv ce poate reduce chiar si cu 50% comportamentele neacceptate social si creste semnificativ sansele de incluziune.

„Prin intermediul proiectului ne-am propus ca 15.000 de familii sa afle informatii despre tulburare si cum pot interveni, iar peste 50 de ONG-uri din domeniu si institutii de stat vor primi exemplu de bune practici in parteneriat public-privat.”, a mai precizat Daniela Bololoi.

Centrul HelpAutism Pipera este situat pe strada Ion Caragiani (fosta Intrare Dumitru Vlasceanu), Voluntari.

Pentru detalii si programari, parintii pot suna la 0762 015 480.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.