S-a decis! Un pacient isi poate alege ca reprezentant legal si o persoana din afara familiei

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru completarea art. 1 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, care prevede ca un pacient isi poate alege ca reprezentant legal si o persoana din afara familiei.

Actul normativ prevede completarea art. 1 din Legea 46/2003, in sensul definirii reprezentantului legal al pacientului ca fiind sotul/ sotia, parintii sau celelalte rude, pana la gradul al IV-lea, precum si orice persoana cu varsta de minim 18 ani impliniti pe care pacientul o desemneaza in acest scop prin declaratie autentificata in fata notarului, care se inregistreaza in Registrul National Notarial de Evidenta a Procurilor si a Revocarii Acestora, relateaza Agerpres.

Initiatorul propunerii, deputatul Diana Tusa, sustine ca din datele existente rezulta ca aproape 10% din populatia Romaniei traieste in uniune consensuala/ concubinaj.

Etichete: lege pacient, reprezentant legal, drepturi pacient

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.