S-a decis testarea pentru Covid-19 in cazul mai multor categorii de persoane

Specialistii epidemiologi, cei de boli infectioase, terapie intensiva si medicina de urgenta din cadrul Comisiei MS au stabilit includerea in prioritatile de testare pentru COVID-19 a unor categorii de pacienti cu risc mare de forme severe si deces.
Astfel, joi, s-a aprobat testarea suplimentar pentru:

– Pacienti inainte de procedura de transplant (asimptomatici) si donatorii de organe, tesuturi si celule stem hematopoietice inainte de donare; pacienti cu transplant de celule stem hematopoietice aflati in tratament imunosupresor, inaintea fiecarei internari din perioada de monitorizare post-transplant — 2 teste la 24 de ore interval.
– Pacienti asimptomatici cu imunosupresie in contextul bolii sau indusa medicamentos la internare in spital — 2 teste la 24 de ore interval.
– Pacienti oncologici asimptomatici aflati in curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna.
– Pacienti oncologici asimptomatici inainte de interventii operatorii sau manevre invazive.
– Hemodializati simptomatici.
– Hemodializati asimptomatici contacti cu caz confirmat, 2 testari, la 6-7 zile interval intre ele; pe durata acestei perioade acestia vor fi dializati in sesiuni separate de restul pacientilor
– Gravidele asimptomatice care se afla in carantina/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confirmat.
– Personalul de ingrijire din camine de batrani — de 2 ori pe luna.

De asemenea, s-a hotarat ca, unitatile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR, suplimentar, pentru personalul sanitar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, in a 6-7 zi de la ultimul contact posibil infectant, care pot fi realizate cu resurse proprii in laboratoarele pe care le detin sau in alte laboratoare.

Etichete: testare covid-19, teste covid-19 bolnavi, testare coronavirus,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.