S-a creat sutienul care ajuta la detectarea cancerului de san

Riscul de cancer la san poate fi redus fara efortCercetatorii columbieni au creat un sutien care ajuta la detectarea cancerului de san prin determinarea diferentei de temperatura dintre cei doi sani, provocata in principal de prezenta celulelor anormale.

Conform unui comunicat emis de Universitatea Nationala din Columbia si preluat de agentia spaniola EFE, produsul aflat in faza de prototip se doreste a fi o inovatie in prevenirea acestei boli.

Sutienul care ajuta la detectarea cancerului de san contine un software care monitorizeaza si inregistreaza cu ajutorul a doi senzori infrarosii temperatura fiecarui san.

„Cand exista prezenta de celule straine glandelor mamare, corpul are nevoie de o mai mare circulatie a fluxului de sange in acea parte specifica unde se gasesc celulele invazive, de aceea temperatura organului creste”,  a preciaza María Camila Cortés Arcila, o studenta care a luat parte la proiect, citata de EFE.

Acest prototip a fost testat anul tecut pe un grup de aproape 190 de femei. Dintre acestea, 166 erau sanatoase, 12  aveau o anumita patologie mamara, iar 7 au fost supuse anterior unei masectomii.

 Cu sutienul care ajuta la detectarea canecrului de san s-a probat eficienta celor doi sezori  si diferentele de temperatura dintre pacientele sanatoase si cele diagnosticate cu cancer la san.

Dupa perfectionarea produsului, nu ar fi exclus ca acesta sa fie vandut in magazinele de lenjerie intima.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.