Romanii vor putea merge in vacanta fara certificatul verde de vaccinare

Premierul Florin Citu spune ca la sfarsitul lunii mai se poate vorbi de revenirea la normalitatea. El a anuntat constituirea unui comitet interministerial care sa asigure, de la 1 iunie, stabilitrea masurilor.


Totodata, el a declarat ca in Romania nu se va aplica certificatul verde, iar romanii vor putea merge in vacanta fara acest document.

„In Romania nu se va aplica certificatul verde, romanii vor merge in vacanta fara. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura ca sunt reguli pe care le vor respecta, dar fara certificat verde”, a declarat, luni, premierul Florin Citu intr-o conferinta de presa.

De asemenea, el a adaugat ca spera ca de la 1 iunie, in Romania sa se poata lua cat mai multe masuri de relaxare.

„Incepe sezonul de vara. As vrea sa avem o vacanta mult mai buna ca anul trecut si mai sigura si ne vom asigura (de acest lucru – n.r.) prin masurile pe care le vom lua si pe care sunt sigur ca si cei care sunt in industria turismului, in special, le vor respecta anul acesta”, a mai precizat Citu.

Reamintim ca, la nivelul Comisiei Europeane s-a propus utilizarea unei adeverinte electronice verzi pentru a facilita libera circulatie, in conditii de siguranta, in interiorul UE in timpul pandemiei.

Etichete: certificat verde vaccinare, certificat vaccinare calatorie, adeverinta vaccinare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.