Romanii vor fi informati la intrarea in tara si indrumati catre medic

poza consult medical de specialitateRomanii care se intorc in tara din alte state in care exista riscul infectarii cu virusul Ebola vor fi informati la intrarea in tara prin intermediul unor materiale tiparite, precizeaza Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii. In cazuri speciale, romanii vor fi indrumati catre unitatile medicale pentru investigatii.

Ministerul Sanatatii intareste procedurile de monitorizare a virusului Ebola

“Persoanele care se intorc in Romania si care vin din tari care ar putea sa constituie sau constituie surse ale acestei infectii vor fi informati in scurt timp prin materiale tiparite la intrarea in tara si vor fi indrumati daca este necesar catre sistemul medical”, a precizat Alexandru Rafila.

Procedurile de preventie a infectarii cu virusul Ebola sunt transmise catre directiile de sanatate publica dar si catre politia de frontiera.

Bolnavii ar putea fi tratati la mai multe unitati medicale specializate din Romania

“Ne-am gandit ca pe langa Institutul Matei Bals si alte institute de boli infectioase din tara care au sectii dedicate, care sunt echipate corespunzator printr-un program al Bancii Mondiale, respectiv Cluj, Timisoara, Iasi, sa faca parte din acest sistem care sa permita primirea unor astfel de pacienti analizam si posibilitatea furnizarii unor echipamente de protectie suplimentara impreuna cu MAI, IGSU se ocupa cu acest lucru, echipamente care sa permita transportul sau transferul acestor pacienti suspecți cu virusul Ebola”, a precizat Alexandru Rafila.

Barbatul roman suspectat cu virusul Ebola, internat la Institutul “Matei Bals”, a fost diagnosticat cu malarie, iar suspiciunea de infectare cu Ebola a fost infirmata.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.