Romanii vor avea la dispozitie un material informativ despre posibilele simptome dupa vaccinare

Publicul va avea la dispozitie un material informativ cu posibile simptome care pot aparea dupa vaccinarea cu ser anti COVID, astfel incat persoanele care s-au vaccinat sau care urmeaza sa se vaccineze sa se poata adresa in vederea unui consult medical, daca este cazul.

“Fiecare om trebuie sa inteleaga care sunt eventualele semnale de alarma pe care trebuie sa le cunoastem cat mai bine pentru ne putea adresa serviciilor medicale pentru diagnostic si tratament. Tocmai de aceea vom elabora, alaturi de colegii de la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, un material informativ pentru toate persoanele care doresc sa se vaccineze sau care au fost vaccinate, care sa prezinte succint si pe intelesul tuturor care sunt potentialele semne si simptome de alarma pentru care trebuie sa solicitam un consult medical”, a declarat Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2.

Potrivit medicului, materialul va fi disponibil pe platforma RO.Vaccinare, dar si la centrele de imunizare din teritoriu.

Totodata, el a enumerat si cateva dintre simptomele care pot aparea dupa vaccinare.

“Anumite simptome neurologice si aici as vrea sa atentionez – durerea de cap intensa care nu cedeaza la tratamentele obisnuite, la tratamentele uzuale si care se poate asocia si cu tulburari de vedere sau aparitia unor mici pete de sange sau sangerari in afara locului de administrare”, a mai precizat Dr. Valeriu Gheorghita.

Daca aceste semne apar in primele 14 zile de la administrarea, persoana respectiva trebuie sa apeleze la serviciul medical.

Gheorghita a facut un apel la profesionistii din domeniul sanatatii, dar si catre beneficiarii vaccinarii, sa raporteze si supravegheze corect ‘toate evenimentele adverse inregistrate’.

Etichete: simptome vaccinare anti-covid, semne dupa vaccinare, reactii vaccinare

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.