„Romanii vor avea acces la toate medicamentele de ultima generatie”

poza somnifere puternicePacientii romani vor avea, incepand cu 2015,  acces la toate medicamentele de ultima generatie. Cel putin asa afirmat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, marti, 10 noiembrie 2014. In ultimele sapte luni lista medicamentelor compensate si gratuite a fost modificata de doua ori.

„Accesul la medicamente de ultima generatie va fi in timp real, adica in momentul in care un medicament nou intra pe piata isi depune dosarul in Romania si isi ia toate aprobarile de punere pe piata, face cerere si va fi compensat, in masura in care indeplineste criteriile”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Banicioiu a mai precizat ca listele de medicamente compensate si gratuite se vor actualize ori de cate ori vor aparea noutati terapeutice.

„In 2015, va fi un alt mecanism, va fi actualizata aproape continuu lista medicamentelor compensate si gratuite. Aproape se schimba filosofia, aceea prin care toata lumea trebuia sa astepte ani si ani de zile pana cand avea acces la un medicament nou care atunci cand intra in Romania nu mai era nou”, a mai afirmat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

In data de 10 noiembrie 2014, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a solicitat Ministerului Sanatatii si Guvernului Romaniei sa continue procesul de actualizare a listei medicamentelor compensate si gratuite pentru toti pacientii romani care au nevoie de medicamente de ultima generatie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.