Romanii sunt dispusi sa plateasca o contributie mai mare la sanatate

poza consult medical de specialitateDatele unui studiu recent realizat la cererea Institutului Aspen Romania arata ca 58% dintre romani ar fi dispusi sa plateasca o contributie mai mare pentru sanatate in masura in care ar avea acces la cele mai noi si diverse tratamente. Peste 70% dintre romanii care au raspuns la studiu doresc ca sistemul de sanatate sa asigure accesul atat la medicamente ieftine, cat si la cele mai scumpe.

Medicamentele compensate ar trebui oferite gratuit de producatori

52% dintre romani sunt de parere ca medicamentele compensate ar trebui oferite gratuit de producatori timp de un an, iar plata acestora prin sistemul public de asigurari de sanatate catre producatori ar trebui sa se faca dupa ce tratamentul respectiv isi dovedeste eficienta.

78% dintre romani si-au procurat medicamente fara retete

Numarul romanilor care si-au cumparat de la farmacie medicamente fara reteta este mult mai mare decat cei care au urmat un tratament pe baza de prescriptie medicala, respectiv 78% fata de 52%.

6% dintre romani care au cumparat medicamente compensate au declarat ca medicamentele au fost compensate integral, in timp ce 94% au precizat ca au achitat tratamentul din fonduri proprii.

In ce institutii medicale au cea mai mare incredere romanii

83% dintre romani dintre romani declara ca au cea mai mare incredere in SMURD, institutie urmata de spitalele private (74% dintre respondenti) si servicul de ambulanta (59%).

Pe ultimul loc in increderea romanilor se situeaza ministerul Sanatatii, cu un procent de 26%.

Datele au fost furnizate de studiul CONFIDO realizat la initiativa Institutului Aspen Romania.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.