Romanii, in mare parte, considera ca au o stare a sanatatii foarte buna


Peste doua treimi (67,5%) dintre persoanele cu varsta de peste 16 ani care traiesc in Uniunea Europeana au apreciat in 2016 ca au o stare a sanatatii foarte buna si buna, romanii fiind peste media din UE din acest punct de vedere in conditiile in care 70,5% au apreciat ca au o stare a sanatatii foarte buna si buna, arata datele publicate de Eurostat.

Potrivit Agerpres, in randul statelor membre, cea mai mare pondere a populatiei cu varsta de peste 16 ani care apreciaza ca are o stare a sanatatii foarte buna si buna s-a inregistrat in Irlanda (82,8%), Cipru (78,7%), Olanda (75,9%), Suedia (75,1%), Grecia (74%), Belgia (73,7%), Malta (72,9%) si Spania (72,5%).

In urma Romaniei se situeaza tari precum Franta, Germania, Slovenia si Cehia unde ponderea populatiei cu varsta de peste 16 ani care apreciaza ca are o stare a sanatatii foarte buna si buna este mai mica decat media din UE.

Pe de alta parte, in 2016, mai putin de o zecime (8,8%) dintre persoanele cu varsta de peste 16 ani care traiesc in UE au apreciat ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta, Romania fiind sub media din UE, doar 7,2% dintre romanii cu varsta de peste 16 ani apreciind ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta, mai scrie sursa mentionata.

Tarile membre cu cea mai mare pondere a persoanelor cu varsta de peste 16 ani care au apreciat ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta sunt Croatia (18,7%), Lituania (16,9%), Portugalia (15,9%), Letonia (15,6%), Estonia (14,4%), Polonia (13,6%) si Ungaria (13,2%).

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!