Romanii, in mare parte, considera ca au o stare a sanatatii foarte buna


Peste doua treimi (67,5%) dintre persoanele cu varsta de peste 16 ani care traiesc in Uniunea Europeana au apreciat in 2016 ca au o stare a sanatatii foarte buna si buna, romanii fiind peste media din UE din acest punct de vedere in conditiile in care 70,5% au apreciat ca au o stare a sanatatii foarte buna si buna, arata datele publicate de Eurostat.

Potrivit Agerpres, in randul statelor membre, cea mai mare pondere a populatiei cu varsta de peste 16 ani care apreciaza ca are o stare a sanatatii foarte buna si buna s-a inregistrat in Irlanda (82,8%), Cipru (78,7%), Olanda (75,9%), Suedia (75,1%), Grecia (74%), Belgia (73,7%), Malta (72,9%) si Spania (72,5%).

In urma Romaniei se situeaza tari precum Franta, Germania, Slovenia si Cehia unde ponderea populatiei cu varsta de peste 16 ani care apreciaza ca are o stare a sanatatii foarte buna si buna este mai mica decat media din UE.

Pe de alta parte, in 2016, mai putin de o zecime (8,8%) dintre persoanele cu varsta de peste 16 ani care traiesc in UE au apreciat ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta, Romania fiind sub media din UE, doar 7,2% dintre romanii cu varsta de peste 16 ani apreciind ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta, mai scrie sursa mentionata.

Tarile membre cu cea mai mare pondere a persoanelor cu varsta de peste 16 ani care au apreciat ca au o stare a sanatatii proasta sau foarte proasta sunt Croatia (18,7%), Lituania (16,9%), Portugalia (15,9%), Letonia (15,6%), Estonia (14,4%), Polonia (13,6%) si Ungaria (13,2%).

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.