Romanii cu pensii pana la 872 de lei, scutiti de la plata contributiei de sanatate

BOALA-CRONICA-DE-RINICHIGuvernul a majorat plafonul pensiilor pentru care nu se calculeaza contributia de sanatate.

„Este vorba de punerea in concordanta a noului Cod fiscal cu legea reformei din sanatate. Ca urmare a cresterii punctului de pensie la 872 de lei, se punea problema scutirii sau preluarii impozitarii pentru serviciile de sanatate sub cifra noua indicata de 872 lei. Vechea prevedere considera ca doar pensiile sub punctul de pensie in 740 de lei sunt scutite de contributii la asigurari de sanatate. Noul plafon de scutire de contributii este de 872 de lei, ca urmare a majorarii punctului de pensie”, a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului, conform Digi24.

Cei 500.000 de pensionari din Romania care vor beneficia de aceasta prevedere, se adauga celor aproape doua milioane de persoane care au beneficiau si pana acum de scutire.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.