Romanii au fost mai des la medic anul acesta

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniConform datelor dintr-un studiu GfK, romanii au mers anul acesta mai des la doctor. In 2014, pana acum, se arata o prezenta la medic a unui procent de  76 % din populatie, ceea ce inseamna o crestere de circa 10%  fata de anul trecut. 

Aceasta raportare  ne arata o tendinta de crestere a interesului oamenilor fata de starea lor de sanatate.

De fapt, procentajul romanilor care aleg sa mearga la medic pentru un control medical sau analize, este intr-un trend ascendent in ultimii doi, trei ani.

Studiu derulat la nivel national

In primele luni ale anului s-a constatat ca cele mai utilizate servicii medicale au fost cele stomatologice, ginecologice sau cele care tin de medicina interna.  

Atunci cand vine vorba de alegerea medicului, insa, romanii cu varste de peste 25 de ani au preferat sa mearga la unul dintr-un sistem privat de sanatate. Datele arata ca in prezent aproape 21% dintre pacienti fac asta, un procent in crestere fata de anul 2011 cu 5%.

Studiul care certifica aceste date a fost realizat in luna iulie, anul acesta, la nivel national.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.