In Romania, unul din zece copii se naste prematur

In Romania, unul din zece copii se naste prematur si are nevoie de asistenta medicala adecvata inca din primul minut de viata, pentru a supravietui si pentru a recupera decalajul, astfel incat sa faca fata mediului extern, arata Organizatia Salvati Copiii.

Sursa citata precizeaza ca, potrivit raportului „WHO Born too soon”, 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de saptamani) supravietuiesc in tarile dezvoltate, iar in regiunile slab dezvoltate 90% dintre acesti copii mor.

„Principala cauza de mortalitate infantila este prematuritatea, care inregistreaza o crestere semnificativa in aproape toate tarile lumii. Copiii prematuri au mari sanse de supravietuire, daca maternitatea in care se nasc are la dispozitie aparatura medicala adecvata unei interventii rapide. In Uniunea Europeana, Romania se mentine pe primul loc in topul tarilor cu una dintre cele mai mari rate de mortalitatea infantila, cu o rata de 7,3 la 1.000 de nou-nascuti vii in 2016, fata de media UE care este de 3,7 la mie”, scrie in comunicatul Salvati Copiii

Organizatia precizeaza ca in regiunea de sud-est, rata mortalitatii infantile este, in medie, de 9,2 la mia de nou-nascuti vii, mai ridicata decat in 2015.

Conform comunicatului, in ultimii sase ani, Salvati Copiii Romania a investit peste trei milioane de euro in dotarea a 77 de maternitati si sectii de nou-nascuti din 39 de judete ale tarii, cu aproximativ 380 de echipamente medicale, care au ajutat la supravietuirea a peste 31.000 de copii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.