Romania – pe ultimul loc in sumele alocate cancerului

poza campanii screeningRomania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in clasamentul privind cheltuielile in sanatate alocate pe cap de locuitor in cancer. Studiul in care este inclusa aceasta clasificare contabilizeaza si pierderile la venituri din cauza incapacitatii de a munci sau a concediilor de boala din cauza cancerului.

Ce suma aloca Romania pentru cancer

Un studiu britanic realizat de Universitatea Oxford a analizat cuantificarea cancerului in Uniunea Europeana. Estimarile vizeaza anul 2009 pentru care exista date complete.

In Europa, costul global al cancerului s-a ridicat la 126 miliarde de euro. Din aceasta suma, 51 de miliarde de euro pentru cheltuieli din sanatate.

In Romania, se aloca 52 de euro pe persoana, in timp ce in Franta 97 de euro si 171 de euro in Germania.

Statele Unite aloca cea mai mare suma pentru maladiile canceroase, cu un total de 157 de miliarde de euro, cu o medie de 196 de euro pe persoana.

Estimarea pierderilor la venituri

Studiul a analizat si totalul cheltuielilor alocate concediilor medicale si incapacitatii de munca din cauza cancerului. In acest caz, suma a ajuns la 9,43 de miliarde de euro pentru cele 83 de milioane de zile de munca neefectuate.

In acelasi timp, 23,2 miliarde de euro au fost destinate celor trei miliarde de ore de ingrijiri medicale acordate bolnavilor cu cancer.

Bolile cardiovasculare cu un cost mult mai ridicat

In Europa se aloca 195 de miliarde de euro pentru bolile cardiovasculare.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.