Romania, pe locul 56 in topul tarilor in care este cel mai bine sa te nasti

adolescenti-cu-hivSpecialistii de la “Economist Intelligence Unit” au publicat in 2013 un top cu tarile in care este cel mai bine sa te nasti, conform economist.com. Intre criteriile care au fost luate in considerare, s-au numarat gradul de fericire si de multumire a oamenilor cu stilul lor de viata. A fi bogat a fost unul din criteriile care au propulsat unele tari in fata altora. Romania, din pacate, s-a situat abia pe locul 56, dupa tari precum Cuba, Columbia, Taiwan sau Venezuela.

Romania se situeaza dupa tarile din America Latina

Specialistii au facut acest top cu scopul de a clasifica tarile care pot oferi cetatenilor cele mai bune servicii in materie de sanatate, siguranta dar si de viata prospera.

Scorurile au fost stabilite in functie de satisfactia cetatenilor referitoare la stilul lor de viata, la gradul lor de fericire in tara in care s-au nascut.

Chiar daca situatia financiara pare a fi unul din punctele forte care cresc gradul de multumire a cetatenilor, nu este singurul. Acestia au adaugat rata scazuta a criminalitatii, increderea cetatenilor in institutiile publice.

Elvetia, tara in care ar trebui sa ne mutam

Conform raportului, in top 3 tari in care este recomandat sa te nasti se afla Elvetia, Australia si Norvegia.

Aceste tari sunt urmate de Suedia, Danemarca, Singapore si Noua Zeelanda.

Romania se afla dupa mijlocul clasamentului, langa tari precum Serbia, Lituania, Iran sau Tunisia.

Pe ultimele locuri se afla tari precum Bangladesh, Ucraina, Kenya si Nigeria.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.