Romania ocupa primul loc in UE la numarul de nasteri soldate cu decesul mamei

Intr-un singur an, numarul mamelor care au murit la nastere s-a dublat, potrivit unui studiu World Vision.
S-a ajuns astfel la 19 decese dintr-o suta de mii de nasteri, iar cifrele plaseaza astfel Romania pe primul loc in Europa.

Doar de la inceputul anului pana acum, s-au inregistrat 19,4 decese la o suta de mii de nasteri, un numar dublu fata de cifrele inregistrare anul trecut, cand erau numai 9 decese la suta de mii de nasteri, relateaza Digi24.

Doar inainte de anul 2000, in Romania s-au inregistrat cifre mai mari. Atunci erau aproape 33 de decese la o suta de mii de nasteri.

Lipsa educatiei, saracia, dar si lipsa cabinetelor medicale sunt principalele cauze care au dus la cresterea mortalitatii. In plus, statisticile arata ca una din cinci gravide nu a ajuns niciodata la medic inainte de nastere.

Conform datelor World Vision Romania, foarte multe femei devin mame inainte de varsta de 19 ani. In 2016, aproape 25.000 de tinere au ramas insarcinate, iar 647 dintre acestea aveau sub 15 ani. Tot anul trecut, peste 6.000 de adolescente au facut intrerupere de sarcina, mai scrie sursa mentionata.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.