Romania nu are un registru national al persoanelor care au nevoie de imunoglobulina

Conducerea Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune afirma ca necesarul de imunoglobulina pentru Romania ar fi de aproximativ 600 kg anual, conform recomandarilor organizatiilor europene, si a subliniat importanta unui registru national al persoanelor care au nevoie de un astfel de tratament.

„Conform cu recomandarile organismelor europene, necesarul Romaniei este de 600 kg de imunoglobulina. Noi anul trecut am primit in jur de 170 kg, iar anul acesta UNIFARM estimeaza ca o sa aduca 220 kg. In 2019, ne-am dat seama ca nu mai sunt contracte si ca pentru Romania firmele mari au alocat doar 40 kg. (…) UNIFARM a spus ca a identificat solutii pentru a aduce prin import paralel. Are o confirmare pana la vreo 220 kg anul acesta”, a declarat Rozalia Lepadatu, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, necesarul de imunoglobulina se anunta firmelor producatoare cu un an inainte. Ea a mai semnalat faptul ca nu exista un registru national al persoanelor care au nevoie de tratament cu imunoglobulina.

Etichete: imunoglobulina, boli autoimune, produse din plasma

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.