Romania mentine starea de urgenta pentru inca o luna de zile

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, ca starea de urgenta se va prelungi cu inca o luna de zile, pentru a tine sub control epidemia Covid-19.

„In comparatie cu alte tari cresterea numarului de persoane afectate de epidemie nu a fost asa de mare cum a fost in tari precum Italia sau Spania. Acest lucru vine din faptul ca noi am luat din timp masuri foarte ferme. Nu este, insa, momentul sa ne relaxam, sa nu mai respectam masurile. Toti specialistii spun ca daca respectam indicatiile este posibil sa nu avem o crestere foarte mare. Daca nu le respectam este posibil sa ajungem in scenarii precum cele din tarile mentionate. Tragand linie am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. In aceasta saptamana vom elabora textul decretului. Vom prelugi starea de urgenta cu inca o luna. E absolut necesara pentru a tine evolutia epidemiei sub control”, a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

In aceeasi declaratie, seful statului a subliniat ca Romania inca nu a atins varful epidemiei, dar ca nu trebuie s ane panicam, ci sa ascultam indicatiile autoritatilor.

Etichete: stare de urgenta, masuri coronavirus, protectie covid-19, preventie coronavirus, iohannis

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.