Romania, criticata de ONU pentru lipsa unei strategii pentru sanatate si drepturi sexuale

ONU-DREPTURI-SEXUALEComitetul ONU pentru drepturile economice, sociale si culturale a cerut Guvernului Romaniei sa-si revizuiasca legile si politicile pentru a asigura accesul la ingrijiri de sanatate sexuala si a reproducerii pentru femeile si adolescentele din tara.

In recomandarile emise in 28 noiembrie, Comitetul a aratat ca Romania ar trebui sa adopte o strategie nationala privind sanatatea si drepturile sexuale si ale reproducerii si sa introduca in mod obligatoriu in scoli un program cuprinzator de educatie sexuala, pentru a reduce numarul de sarcini la adolescente, precizeza Romania Libera.

Comitetul ONU a subliniat ca Romania a ramas in urma celorlalte state membre in ceea ce priveste promovarea sanatatii si drepturilor sexuale si reproductive ale adolescentilor si femeilor.

Statisticile oficiale arata ca rata mortalitatii materne este de doua ori mai mare decat media UE, iar Romania inregistreaza cel mai mare numar de nasteri la adolescentele sub 15 ani dintre statele membre.

Comitetul ONU si-a mai exprimat ingrijorarea si fata de cresterea numarului de cadre medicale care refuza efectuarea serviciului medical de intrerupere legala de sarcina, ceea ce, in opinia specialistilor, duce la limitarea accesului la avort in conditii de siguranta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.