Romania, cele mai mai mari lipsuri din Europa in ceea ce priveste radioterapia

RMNRomania are cele mai mari lipsuri din Europa in ceea ce priveste radioterapia si dispune de un sfert din aparatele necesare tratamentului in cazul pacientilor cu cancer.
Declaratia apartine ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, care a mai remarcat faptul ca „romanii care sufera de cancer sunt pusi pe lungi liste de asteptare cu intarzieri medii de 3 – 4 luni”.

Si consilierul de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale Diana Paun a declarat ca afectiunile oncologice sunt „cea mai urgenta problema de sanatate publica”.

„Cancerul reprezinta a doua cea mai frecventa cauza de deces in tara noastra, iar controlul cancerului reprezinta o prioritate strategica, sectoriala, care face parte din Strategia Nationala pe linie de sanatate 2014 – 2020. Conform ‘Euro Health Consumer Index 2015’, Romania inregistreaza deficiente majore in ceea ce priveste rata de supravietuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul ca boala este depistata deja cand se afla intr-un stadiu foarte avansat”, a explicat Diana Paun, citat de Agerpres.

Tot ea a mai precizat ca daca in 2012 – 2013 peste 50% dintre bolnavii de cancer asteptau peste trei saptamani, pentru a avea acces la tratament specific, in 2015, peste jumatate dintre pacientii cu afectiuni oncologice aveau acces la tratament in mai putin de trei saptamani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.