Romania a devenit „zona galbena” de risc pentru infectia cu noul coronavirus

Romania a inregistrat peste 500 de cazuri de infectare cu Covid-19, ultima raportare aratand 143 de noi cazuri. Tara noastra devine, asadar, “zona galbena” de risc.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica, in Romania, pana luni,  au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Persoanele care vin/calatoresc din tari care au peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus trebuie sa stea obligatoriu in izolare timp de 14 zile. INSP actualizeaza permanent lista cu aceste tari.

La momentul transmiterii acestei stiri, lista cuprinde urmatoarele tari: Arabia Saudita, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea tarii unde nu este instituita carantina, Danemarca, Ecuador, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Indonezia, Irlanda, Islanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populara Chineza – zona in care nu este instituita carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia si Turcia.

Statele care sunt marcate ca ”zone rosii” si pentru care se impune carantina sunt: Republica Populara Chineza – regiunea Hubei, Italia – intreaga tara, Coreea de Sud – Daegu (oras) si Cheongdo (judet) si Iran – intreaga tara.

Etichete: coronavirus romania, cazuri covid-19 romania, tari coronavirus, zona galbena covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • mariana tudor spune:

    O familie de parinti si 4 copii minori ,toti romani , ce vin din Suedia,trebuie sa stea 14 zile in izolare cand vin in Bucuresti?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.