Robotul care ii ajuta pe oameni cu probleme locomotorii sa mearga din nou

scaun-cu-rotileO noua sansa la o viata normala pentru oamenii cu probleme locomotorii. Un robot performant ii va invata pe pacientii tintuiti la pat sau intr-un scaun cu rotile sa mearga din nou.

Aparatul  se afla la Iasi si a fost deja folosit de cativa pacienti cu probleme locomotorii.

„Durata tratamentului ar fi undeva in jur de 30-45 de minute per pacient, deci n-ar putea fi foarte multi pacienti pe zi, dar vom pune in doua ture, asa incat sa suplimentam numarul de pacienti”, spune  Carmen Cumpat, managerul Spitalului de Recuperare Iasi, citata de Digi 24.

Acesta poate chiar sa transforme transforme exercitiile intr-o plimbare virtuala in orice loc.

„Ajuta pacientul sa mentina o pozitie fixa si, de asemenea, prin hamuri, greutatea pacientului este sustinuta in mare parte, putem seta atat viteza mersului sau lungimea pasului”, spune si Ilona Nitica, kinetoterapeut.

In Romania mai exista dispozitiv asemanator pentru pacientii cu afectiuni locomotorii, dar nu la fel de performant, intr-un spital din Baile Felix.

Banii pentru acest aparat au venit de la Ministerul Sanatatii. Lunar, se estimeaza ca 100 de oameni ar putea urma sedinte de recuperare cu ajutorul robotului, care a costat o jumatate de milion de euro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.