Robotii, solutia initiata de Marea Britanie pentru ingrijirea varstnicilor

In contextul imbatranirii populatiei, Guvernul Marii Britanii a anuntat, la finalul saptamanii trecute, ca robotii ar putea fi solutia pentru asistenta sociala suplimentara, relateaza Xinhua si Agerpres.

Guvernul britanic a lansat un fond de investitii in valoare de 44 de milioane de dolari pentru dezvoltarea robotilor capabili sa ofere sprijin si servicii de ingrijire pentru persoanele varstnice.

Noul fond va fi cel mai mare program de cercetare din Marea Britanie dedicat in totalitate crearii de sisteme autonome si sigure pentru utilizarea publica, investitiile putand contribui la conceperea unor roboti care sa indeplineasca sarcini precum ajutarea unei persoane varstnice sa se ridice dupa ce a cazut si sa cheme ajutor, sa livreze mancare la ora mesei si chiar sa se asigure ca aceste persoane isi administreaza medicamentele la ora corecta.

„In prezent, sistemele autonome sunt construite in diverse industrii pentru a rezolva provocarile, dar pentru a fi utilizate de catre persoane trebuie sa fie proiectate pentru a fi de incredere, sa ofere siguranta datelor si sa aiba un set clar de reguli pentru a lua decizii eficiente”, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului britanic conform surselor citate.

Guvernul britanic a investit anterior intr-un proiect cu sediul in Bristol, care a dezvoltat deja un prototip de robot numit CHIRON.

Acest robot este proiectat sa le ofere varstnicilor mai multa mobilitate si sa ii ajute in cazul altor deficiente asociate imbatranirii. Robotul ar putea in cele din urma sa duca la indeplinire si alte sarcini, spre exemplu sa ii aduca unui pacient o tava cu mancare sau bautura sau sa ajute persoanele cu probleme de mobilitate sa se ridice de pe scaun.

Etichete: roboti medicina, ingrijire varstnici, roboti chiron

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.