RMN pus in functiune la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea

La Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Valcea a fost pus in functiune aparatul de rezonanta magnetica nucleara (RMN). Primii care vor beneficia de aceste servicii medicale sunt pacientii internati in aceasta unitatea sanitara.

„Acest aparat de rezonanta magnetica nucleara este unul de inalta performanta si cu siguranta vom reusi sa crestem cu adevarat calitatea actului medical. Vom incepe de luni trainingul cu pacientii internati si probabil ca in doua trei saptamani, depinde de specialistii de la producator si de colegii nostri medici si asistenti pana se vor invata cu aparatul, vor incepe si programarile”, a declarat conducerea spitalului porivit Agerpres.

Atat pacientii asigurati, cat si cei neasigurati vor putea sa-si faca investigatii imagistice pe noul aparat RMN de la spital, cel mai probabil din aceasta vara.

„Dupa 15 iunie vom discuta cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru o eventuala contractare. Se va merge in sistem de programari. O parte va fi pentru spital, iar o alta parte pentru ambulatoriu. Se pastreaza doua expuneri pe zi si pentru urgenta, dar sunt putine patologii pe urgenta care sa necesite RMN. In principal tomograful este pe urgente. RMN-ul va putea fi folosit contra cost si de cei care nu sunt asigurati si, ca toate costurile din Spitalul de Urgenta Valcea, acestea vor fi putin sub privat”, a mai spus directorul SJU Valcea conform sursei citate.

Aparatul RMN de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Valcea a costat aproximativ un milion de euro.

Etichete: aparat RMN, investigatii RMN, RMN Spital Valcea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.