Riscurile ochelariilor cumparati fara o prescriere medicala

Riscurile ochelariilor cumparati fara o prescriere medicalaMasurarea corecta a dioptriilor (optometria) este principalul pas in stabilirea corecta de catre medicul oftalmolog a ochelarilor pe care pacientul trebuie sa ii poarte. Ce se intampla in cazul in care furnizarea serviciilor de optometrie se afla in afara legislatiei in vigoare si cum putem evita o stabilire eronata a dioptriilor?

Pericolul la care se expun persoanele care solicita o optometrie

In ultimul timp, se semnaleaza o crestere a numarului furnizorilor de servicii de masurare a dioptriilor sau de vanzare a ochelarilor cu dioptrii pe care ii putem obtine fara o prescriere a unui medic oftalmolog.

Amplasarea lor in alte spatii decat cabinetele oftalmologice autorizate, precum incinta scolilor, a magazinelor atrag un semn de intrebare asupra profesionalismului si corectitudinii cu care se realizeaza optometria.

Medicii de familie trebuie sa previna pacientii asupra pericolului la care se expun prin apelarea la serviciile acestor furnizori. O masurare gresita a dioptriilor va atrage dupa sine si o prescriere gresita a ochelarilor de care un pacient are nevoie.

In acelasi timp, medicul de familie trebuie sa atentioneze pacientii asupra pericolului cumpararii unor ochelari cu dioptrii de la astfel de furnizori ambulanti fara o consultatie oftalmologica anterioara si fara o prescriere a ochelarilor de catre un medic oftalmolog.

Cum putem evita masurarea gresita a dioptriilor

Pentru siguranta masurarii corecte a dioptriilor, medicii recomanda sa ne adresam cabinetelor oftalmologice specializate.

Persoanele care resimt o scadere a acuitatii vizuale trebuie sa se adreseze unui specialist pentru realizarea unei optometrii corecte.

Pacientii trebuie sfatuiti sa evite furnizorii itineranti si sa mearga la un cabinet oftalmologic specializat.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.