Riscul transmiterii virusului gripei aviare H7N9

Riscul transmiterii virusului gripei aviare H7N9Virusul gripei aviare H7N9 s-ar putea transmite de la om la om, conform unui studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Pana in prezent, 133 de persoane au fost infectate cu virusul H7N9 in China si Taiwan.

Cele mai multe cazuri diagnosticate cu virusul gripei aviare H7N9

Virsului gripei aviare a infectat pana in prezent 133 de persoane in China si Taiwan. Dintre acestea, 43 de persoane au decedat.

Cele mai multe cazuri diagnosticate cu virusul gripei aviare H7N9 au avut in vedere persoane care au intrat in contact cu piete cu pasari vii. Simptomele bolii au aparut la un interval de 7-10 zile dupa ce persoanele in cauza au fost in aceste piete.

Cazuri in care virusul gripei aviare H7N9 a fost transmis de la om la om

Studiul realizat de London School of Hygiene and Tropical Medicine a vizat un grup de persoane infectate cu virusul gripei aviare H7N9, din estul Chinei.

Dintre aceste persoanele, expertii au identificat cazul unui barbat de 60 ani care a transmis virusul fiicei sale. In acest caz, doar tatal ar fi putut lua virusul dupa ce a vizitat o piata de pasari. Expertii considera ca femeia a luat virusul de la tatal sau de vreme ce ea nu fusese intr-o piata de pasari. Ambele persoane au decedat.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca tulpinile virusului izolate de la cele doua persoane, tata si fiica, erau aproape identice din punct de vedere genetic. In acest caz, expertii subliniaza un risc crescut al transmiterii virusului intre rudele de sange.

Cu toate acestea, au fost identificate si persoane care au intrat in contact cu cele 2 persoane infectate cu virsului gripei aviare H7N9 si care nu au luat virusul.

Chiar daca virusul nu a dobandit capacitatea deplina de a se transmite eficient de la om la om, expertii recomanda vigilenta in problema de interes global a virsului gripei aviare H7N9.

 

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.